Korinth (Sted)

Fra Praedia Wiki
Skift til: Navigation, Søgning

Generelt om Korinth

Befolkningstal: Oprindeligt omkring 3,2 Millioner - Ved Dragesang har landet omkring 2,0 millioner tilbage af den oprindelige befolkning, og Nattens rige, værende flygtningen landet der er udsprunget af Korinth, har omkring 1,0 Million af Korinths oprindelige befolkning

-Karakter fra Korinth har ofte navne inspireret af navne fra Spanien og Maroko


-Det officielle sprog i Korinth er Sal Esher. (i spil benyttes engelsk) Dette præger bl.a. ting som bud og trosbekendelse


Note fra en Korinth spiller:
Navnene var under Praedia 1 og 2 inspireret af franske og tyske navne.
Primært franske for adel/højere borgerskab og tyske for soldater/lavere pøbel.

Religion

-Den altoverskyggende religion i Korinth er Lynzia
Lynzia_(Religion)

Herunder følger den Korinthiske version af Bud og Trosbekendelsen:

Bud / Commandments
Commandments

Give in to temptation
Do not fear death
Strive to better yourself
Let passion guide you
Use those weaker than you to achieve your goals
Embrace the darkness in your soul
Be not a coward,nor a fool
Support those who are worthy
Show no mercy to the unworthy
Tempt others to do my bidding
Fear me, love me, obey me

Trosbekendelse / Creed
Creed

Goddess of darkness
I swear my allegiance to you
I humbly serve you to prove myself worthy
Your essence fills my body
Pain flows within my blood
Darkness lives within my soul
Righteous pride fills my mind
Passion rules my mortal flesh
I shall tempt others to do your bidding
I shall lead others upon the path of temptation
I shall live by your command until death embraces me
and leads me before you where I shall be judged

Adfærd

Beklædning

Handelsvare

Sortstål

Korinth er meget kendt for deres Sortstål en speciel type metal som de kun kender hemmeligheden bag at smede, dette metal er især kendt for at være stærkt modstandsdygtigt mod magi.

Det er almindeligt kendt at sortstål kun kan bruges til rustninger og af en eller anden grund ikke til våben. (noget med stålet tilsyneladende ikke kan laves holdbart)

Opskriften på sortstål er en velbevaret hemmelighed, så rygterne svirrer om hvad for hemmelige ingredienser der benyttes ud over stålet selv.

Stålet siges at blive hentet primært fra miner dybt inde i bjergkæden, som adskiller Korinth fra Tokay, hvilket kunne give en forklaring på hvorfor Korinth så fanatisk forsvarer denne bjergkæde.

Blandt rygterne om ingredienser hævdes det, at der er knuste knogler fra døde magere, blandet med blod fra nyfødte spædbørn, med i stålets fremstilling.

Den Sorte Dronning

Korinths Helligdomme

Blandt de mest kendte af Korinths helligdomme er bl.a.:

Hovedtemplet i Carsica - Korinths hovedstad, den største og vigtigste hellidom for Lynzia tilbedere overalt i Sana

Templet i Orlean provinsen - hjemstavnen for familien de Valentin, på det seneste er der gået rygter om et nyt og endnu prægtigere tempel i sort granit og sort marmor er under opførsel i Orlean provinsen. Det siges dette tempel er direkte til Lynzia inkvisitionen.

Traditioner

Korinths byer

Carsica - Korinths hovedstad, hvor dronningen bor

Pompeia - Akademisk hovedsæde

Cartaga - Handels centrum

Ancoran - Den største havneby, hvor størstedelen af flåden ligger

Hercanum - Militaristisk centrum

Orion - Magisk centrum

Orlean - Hovedstad i Valentin familiens len


Carsica

Carsica er hovedstaden i Korinth. Det er her Dronningen holder til i hendes befæstede fort der i folkemunde kaldes Skyggernes Hal. Det er en by i sig selv, befæstet og bevogtet af elitesoldater der er udvalgt og trænet fra fødslen til at tjene Dronningen. Ingen levende mennesker har sat fod i Hallerne. I hvert fald ingen som har kunnet fortælle om det senere. Fæstningen er omkranset af en indviklet labyrint hvor den uforsigtige let kan fare vild, eller blive bytte for de væsener der holder til i labyrinten.


Det er også her at det største tempel til Lynzias ære er blevet opført. En kæmpe bygning opført i sort marmor og sort granit, dekoreret med udsmykninger i udskåret sort træ, obsidian, sort og gråt glas, og blodsten. Her har de højest rangerende Lynzia præster deres hovedsæde, og det er kun Ypperstepræstinden der har mulighed for ved en særlig, årlig audiens, at tale med Dronningen. Det er også i dette tempel de vigtigste ceremonier til Lynzias ære bliver afholdt, og helligdagene markeret med fester, orgier, ofringer og ceremonier der skal sikre Gudindens velvilje. Alle aspekterne af Gudinden bliver tilbedt og repræsenteret af præsteskabet i kirken, så der er altid en præst til enhver lejlighed.


I Carsica er der ligeledes en kæmpe arena hvor der bliver afholdt gladiatorkampe, væddeløb og sports lege for at underholde folket. Og det er også her landets største og mest berømte teater ligger hvor der opføres kæmpe skuespil der kan vare flere dage, kræve hundrede skuespillere, dansere og musikere, og involvere publikum på mange måder. Særligt berømte er Mord spillene hvor dømte fanger henrettes som en del af skuespillet, eller de erotiske spil hvor publikum inviteres til at deltage og bidrage til forestillingen.


Pompeia

Dette er det absolutte akademiske hovedsæde i Korinth. Skønt man godt kan studere andre steder svarer det til at have studeret på verdens fineste universiteter hvis man har studeret i Pompeia. I Pompeia har man det bedste læge akademi, det største alkymist og apoteker laug, de dygtigste skrivere og de bedste lærde riget kan byde på. Det er også her det største bibliotek ligger med flere tusinde skriftruller og bøger. Uvurderlige skatte af viden, historie og meget andet. Har du studeret i Pompeia har du en god chance for at mange døre åbner sig for dig.


I Pompeia er der også en masse museer, og mødesteder hvor de lærde mødes for at diskutere, debattere, samarbejde på projekter, og give forelæsninger som nysgerrige besøgende kan deltage i hvis de har lyst. En uddannelse i Pompeia koster mange penge, men, man kan lave en kontrakt med en af skolerne eller en læremester hvor man forpligter sig til at opfylde nogle krav mod at få uddannelsen billigere, eller gratis. Har man en lensherre kan man ligeledes lave en kontrakt med sin herre hvor han forpligter sig til at betale uddannelsen mod at man garanterer at vende tilbage til hans tjeneste.

Kontraktbrud har som regel ubehagelige konsekvenser.


Cartaga

Findes det, findes det her! Byen er ét kæmpe stort marked hvor alt købes og sælges. Passer du ikke på ryger du selv med i handlen! Slaver, kvæg, gladiatorer, forbandelser, urter, runer, våben, rustninger, tøj, stof, fødevarer, ler potter, vin, konfekt, oplysninger, snigmord, tyverier. Kom nærmere kom nærmere godtfolk! Alt hvad hjertet ikke vidste det begærede kan du finde her.

Byen er styret af de rigeste købmands familier (denne sæson) men magten skifter konstant da formuer kan vindes eller tabes ved et enkelt håndtryk, en kniv i mørket, eller en underskrift på et papir hvor man lige skulle have læst de små bogstaver en ekstra gang.


Ancoran

Den største havneby i Korinth. Størstedelen af Korinth's hovedflåde ligger til kaj i denne by, og handelsskibe alle vegne fra lægger til for at losse deres last, og rejse videre ind i landet til Cartaga. Byen ligger længst oppe mod Nordland, og forsvarer Korinth mod angreb den vej fra. Byen bærer i høj grad præg af at være havneby, og alskens farverige personer bor her. De fleste ernærer sig ved fiskeri, handel, eller opbevaring af varer, samt holde vagt over varer, eller eskortere dem videre. Og alle har mindst én sømands historie at fortælle.


Hercanum

Hercanum er det militaristiske knudepunkt i Korinth. -Alle- soldater i riget der ønsker at stige til en højere rang end Korporal har som minimum trænet i et til to år i Hercanum! Her bliver der undervist i kamptræning, strategi, planlægning, og så videre. Det er også i Hercanum man bliver specialiseret i diverse kampformer og evner, og får træning som elitesoldat. De fleste der uddanner sig som kamp magikere er blevet opdaget under deres træning i Hercanum og er derfra blevet sendt til Orion for at færdiggøre deres træning dér.


I Hercanum finder man også de bedste og mest ansete gladiator skoler hvor slaver trænes hårdt og ubarmhjertigt for senere at blive solgt til at optræde rundt om i diverse arenaer. Her bliver de trænet i at kæmpe mod andre gladiatorer, trænede soldater, og vilde dyr. De bedste er dem der overlever længe nok til at blive solgt.

Som med universiteterne i Pompeia kan man forhandle sig til en kontrakt med sin lensherre eller en af kasernerne for at betale sin træning. En forretning der ofte godt kan betale sig, for udstyr er dyrt, og kost og forplejning lige så.

Byen bærer i høj grad præg af sin militaristiske funktion, og er opbygget som en militær-lejr i overstørrelse, omgivet af høje forsvarsværker og tunge porte.


Orion

Denne by er hjemsted for nogle af Korinths mest magtfulde magikyndige. Disse mestre uddanner deres lærlinge hårdt, og alle der har med magi at gøre har som minimum været i Orion i 3 år, oftest meget længere. Navnkundige kamp magikere kører deres trænings lejre med hård hånd, barsk disciplin, og nådesløs træning for at få deres elever til at makke ret. Særligt kamp magiker aspiranterne har rigeligt at se til da de bliver sendt frem og tilbage mellem Hercanum og Orion for at færdiggøre deres træning.

Byen indeholder mange biblioteker, dog primært med teoretisk viden omkring magi. Igen, man kan indgå en kontrakt med en læremester hvis man ikke har råd til at betale uddannelsen. I sjældne tilfælde kan en mester tage en særligt begavet elev til sig uden betaling hvis deres potentiale er stort nok.


Orlean

Orlean er hovedstaden i familien De Valentin's lens område. Denne by ligger tæt på familiens hovedsæde, grænsende op til deres private jorde. I årenes løb er byen vokset til en storby, og byen bærer præg af søskendeparerts foretrukne fritidsbeskæftigelser.

Der er teatre, både med almindelige forestillinger, og de mere voldelige og vovede. Kroerne er store og yndede samlings punkter for høj såvel som lav, og vagterne er disciplinerede og hårdføre. Der er sågar en kamp arena i byen hvor der bliver afholdt lege og kampe mindst en gang om året.

Det store tempel i byen er bygget som et Parthenon i sorte sten, dog ikke helt lige så fornemt som hovedtemplet i Carsica. Lady Mirage De Valentin afholder personligt messe i templet ved vigtige lejligheder, og det er ikke usædvanligt at hun er til stede ved almindelige messer for at holde et vågent øje på sine præster.


Lige så ofte man ser Lady Mirage i templet eller i teatret, finder man hendes storebror, Lord Lucus, på kroerne, kasernerne, eller det anerkendte Kurtisane hus der har base i byen. Lucus er dog til tider set i teatret, både før og efter hans kones død. Nu om stunder ses han ind imellem i følgeskab af en af de højest rangerende kurtisaner, hvis ikke har er der i selskab med sin søster.


Byen bærer præg af de mange soldater der hører til på de omkringliggende kaserner, for lenet ligger lige ved grænsen til ærkefjenden, Tokay. Det er således familiens opgave at sørge for sikkerheden ved den del af grænsen, hvilket er en opgave de tager meget alvorligt.

-note efter Praedia 2: Efter sommermarkedet i Bry, er der lidt udenfor Orlean begyndt et større byggeri i samme sorte sten som byens tempel. Rygter på alle kroerne lyder, at det er yderligere et tempel til Lynzias ære, det hævdes at Markgreve De Valentin opfører det til Lynzia inkvisitionen. Andre hævder, at han opfører det som en kærlighedserklæring til Lynzia højinkvisitøren Cadena.

Nabo lande

Khare

Tekst kommer senere