Lonvalkill (Sted)

Fra Praedia Wiki
Skift til: Navigation, Søgning

Generelt om Lonvalkill

Vest for Sana ligger kontinentet Lonvalkill, der blev opdaget i år 915 af nordlændingen Lon Drakill, og der har været en større udvandring af folk, der søgte en ny begyndelse, frihed eller blot var opdagelseslystne. Dette kontinent er ikke helt optegnet endnu, idet der stadig er store områder, der er uudforskede, men det skulle efter sigende være langt større end Sana.

Lonvalkill er mest kendt for at have en helt enormt bjergryg langs den nordligste kant af kontinentet, med et enkelt bjerg spir langt højere end nogle af de andre, så højt at det skulle gå gennem skyerne.

Kontinentet siges at være hjem og ophavssted for nogle af de mere sære racer som ikke er som mennesker, elvere, orker og dværge, men i stedet levenden og intelligente væsner der ikke er af kød og blod, som de sagnomspunden stenmænd og andre levende elementar kræfter.

Kontinentet er rig på lige så mange forskellige former for natur som Sana indeholder, og om muligt flere, men det er de færreste der får muligheder for at berette derom. Kontinentets største magtfaktor består af Bjergets Imperium. Dette imperium har kontrol af over en tredjedel af hele kontinentet eller mere, og styrer bla. hele den nordlige og østlige del af kontinentet, derfor er det ikke bare sådan at rejse ind eller ud af landet uden tilladelse. Hvilke andre riger kontinentet indeholder er endnu ikke kendt.

Da Lonvalkill blev opdaget og folk begynde at drage dertil, tog de guderne og hvad folk nu ellers har tilbedt med sig for nu over 900 år siden, og man formoder derfor at Lonvalkill kender til guderne på sammevis som på Sana.

Efter Lonvalkill blev befolket af modige og nysgerrige folk, gik der en periode på over 700 år, fra omkring 978, da de sidste store grupper udvandrede fra Sana og vest på, til 1698 hvor man meget lidt eller næsten intet hørte derfra. Da havet mellem Sana og Lonvalkill ikke bare er sådan at krydse, undre dette de færreste, men da folk for første gang vente tilbage, var det ikke med simpel handel eller lignende, men med en flåde af krigs og koloni skibe, for at besætte den dengang meget lidt beboede ø, dengang kaldet for Dranos, men i dag blot bliver kaldet for Koloniøen af Bjergets Imperium.

Lonvankills folk gjorde ikke mere væsen af sig for en tid, og handelskaravaner begynde at blive skabt over havet mellem Sana og Lonvalkill, dette fungerende fint indtil 1721 hvor Himlens fæstning erklærede hellig krig mod Lonvalkill, hvorefter Bjergets Imperiums angreb på Sana´s riger begynde. Den hellige krig skulle efter sigende være blevet startet grundet rygter om at disse stenmænd eller statuefolk som de også er blevet kaldt, skulle blive tilbedt som gudernes børn på Lonvankill.

Det er også fra Lonvankill at sproget Sal´esher, stammer fra.