Lynzia (Religion)

Fra Praedia Wiki
Skift til: Navigation, Søgning

Generelt

Lynzia.jpg

Etos

Begær, Død, Fristelse, Mørke, Ambition og Drømme

Symbol

Et sæt feminine sorte øjne

Farve

Lynzias hellige farve er sort

Om religionen

Fra tidernes morgen har mange frygtet Mørkets Dronning, og derfor har det altid været naturligt for folket at nedkæmpe hende. Før i tiden så det almene folk ikke Lynzia som nødvendig. Mange så kun hendes mørke og skræmmende sider, da man havde brug for et skræmmebillede. Modstykket blev ikke set, da man blot søgte en syndebuk for verdenens grusomheder,og ikke tænkte over nødvendigheden af det hun står for.

Det skete, at Mørkets Elskerinde ikke længere fandt sig i folkets had og trusler om bål og brænd. En dag vågnede Praedia til en verden uden nogen nuancer. Alt var gråt. Ingen følte begær eller fristelse. Ingen havde drømme, end ikke ambitioner. Intet drev dem i nogen retning. De gik blot tomme og kolde rundt. Folk der lå for døden, kunne blot ønske at døden ville indtræffe, så de kunne få en ende på deres pinsler. Sådan gik et år. Ingen fik børn. Ingen døde. Folk levede blot i tomhed.

Lynzia så en pige ligge i græsset med tomhed i blikket og hun indså, at folket måtte have udtjent sin straf. Hun kanaliserede alle de følelser af vemod og håbløshed som folket havde fortrængt i det forgangne år til pigen, og lod hende herefter indse nødvendigheden af Fruens ord. Pigen drog rundt og prædikede Lynzias ord, og på ny spirede følelser, varme og ildhu, hvor end hun trådte på sin vej.

De fleste har lært at indse, at uden Lynzia ville livet ikke kunne gå sin gang. Død er en nødvendighed for at give plads til det nye. Og uden fristelse, begær, drømme og ambition er der intet til at drive én. Alle har deres mening og må indrømme alt det smukke, hun også står for. Man har lært at bare fordi man frygter noget, er det ikke nødvendigvis ondt. Og oftest er det man frygter, det ukendte. Nygerrigheden kan i virkeligheden føre én mod stier man ikke havde overvejet, og dette kan føre til Fruens sti.

Lynzia har modtaget sin forståelse blandt Praedias befolkning.

Bud

Giv efter for fristelser, du er skabt til at nyde på andres bekostning
Frygt ikke døden, den vil bringe dig til min side
Misund dem der er bedre end dig, og stræb efter at overgå dem
Begæret skal drive dig i min gerning, lad det lede dig
Udnyt dem der er svagere end dig, de er dig ikke værdige
Lad mørket sprede sig i verden og i din sjæl, og gem dig for lyset når du ikke kan sejre
Støt dem der fortjener det, vis ingen nåde for de uværdige
Frist andre til at gøre min gerning
Frygt mig og lyd mit bud, eller du vil mærke min vrede

Trosbekendelse

Du Mørkets Gudinde
Jeg forpligter mig til at tjene dig
Og under din dom vise mig værdig
Dit væsen fylder i min krop
Smerte flyder i mit blod
Mørke lever i min sjæl
Misundelse fylder mit sind
Begæret tager bolig i mit køn
Lad mig friste andre til at følge dit bud
Indtil døden vil bringe mig til din side