Sana (Sted)

Fra Praedia Wiki
Skift til: Navigation, Søgning

Kort præsentation af verden Praedia

Praedia er den fantasy-verden scenariet – Dragesang - udspiller sig i. Den beboede del af verdenen Praedia består af tre kontinenter: Sana, Lonvalkill (Sted) og Onastaris. Sana er der, hvor de fleste af racerne blev skabt, og derfor også der, civilisationen udspringer fra.


Gennemgang af kontinentet Sana

Sana anno 1862

Kongeriget Khare (Sted) ligger ud til kysten i den sydvestlige del af Sana op til kanten af Øhavet.


Khares nabo mod nord er kongeriget Korinth (Sted). Dette rige er kendt for dets fortryllede sortstålsrustninger, dets kamptroldmænd og nærmest fanatiske tro på Lynzia.


Khares nabo mod sydøst er kongeriget Melann (Sted). Dette rige er mest kendt for at huse Locos' hovedtempel, hvor hans pave holder til. Indbyggerne i Melann tilbeder udelukkende Locos og, indtil for måneder siden, Kærlighedens Krone, men alle trosretninger er tilladte for fremmede.


Nordøst for Khare ligger deres tredje og sidste nabo kendt som Det Døde Land, hvilket ikke er meget mere end en stor, gold ørken. Der lever enkelte stammer af nomader, som holder sig til oaserne og plyndre hinanden samt nabolandene, når de kan slippe af sted med det. Befolkningstal: 0,9 Millioner.


Højt mod nord ligger Nordland (Sted), der ikke så meget er et rige, men en masse stammer med hver deres høvding. Dog sker det fra tid til anden, at en høvding er stærk nok til at samle flere stammer under sig og tage på togt i deres berygtede drageskibe. Valimos hovedtempel ligger også i Nordland. Nordlændinge er kendt som et barsk folkefærd, der har tendenser til bersærkergang. Valimo og shamanisme bliver tilbedt ligeligt, og der er frihed til at tilbede, hvem man ønsker.


Stik øst for Nordland ligger Ther´Vorsk (Sted) – orkernes første nation. Det er et rige en ikke-ork kun besøger som slave på vej til minerne, kødgryderne eller deres dæmoniske offerpladser. Orker fra Ther´vorsk kender ikke til andet end drab, hærgen og den stærkes ret. -Karakter fra Ther´Vorsk har ofte navne inspireret af navne fra Fantasy inspirations kilder om orker


Højt oppe i den store bjergkæde, der løber igennem Sana, lå en lille republik ved navn Shenton (Sted). Shenton blev i år 1863 udsat for en naturkatastrofe og befolkningen måtte bide deres stolthed i sig og vandre mod ruinerne af Himmelens Fæstning i Khare. Shenton blev grundlagt af en gruppe troldmænd og lærde, der var trætte af at blive trukket ind i andres kampe. Shenton har til dags dato aldrig deltaget i en krig og ønsker at forblive neutral. Den er kendt for sit store universitet og biblioteker, og de fleste af de større opfindelser og videnskabelige opdagelser, der er gjort de sidste 300 år, kommer fra dette rige.


Lidt øst for Shenton ligger Kor-Hall (Sted), et af dværgenes mest betydningsfulde riger. Herfra eksporterer de våben, rustninger, malm, kul og krigsmaskiner til det meste af Sana, og deres varer er kendt for at være af fineste kvalitet. -Karakter fra Kor-hall har ofte navne inspireret af navne fra Fantasy inspirations kilder om dværge

Nord øst for Kor-Hall og det døde land, finder man Flodlandet, et mindre republik som gør sig meget i handel. De befinder sig så isoleret,situeret mellem det dødeland, bjergkæder og den forbudte skov, at man ikke ved meget om dem. Befolkningstal: 1,7 Millioner.


I det mest sydøstlige hjørne af Sana ligger elverrigerne. Der findes en håndfuld, men de mest kendte er:


Højelvernes tvillingeriger Ovirr og Ulinaar. For udefrakommende er det aldrig lykkedes at finde ud af forskellen på de to riger, men at sige dette til en højelver eller komme til at nævne det modsatte rige, er en dødsfornærmelse. Højelverene omgås sjældent andre end elvere, og ingen ikke-elver har adgang til deres riger. De er primært Locos-, men også Androgynia- og Pratusjatro, dog altid kun som individer – aldrig som Kærlighedens Krone. -Karakter fra Ovirr eller Ulinaar har ofte navne inspireret af navne fra Fantasy inspirations kilder om højelvere


Skovelverriget Damosii, hvis huse siges at blive formet af træer med magi, mens de vokser således, at træerne stadig er levende. De tilbeder kun Pratusja. -Karakter fra Damosii har ofte navne inspireret af navne fra Fantasy inspirations kilder om skovelvere


Skovelverriget Sirooina, som er et yngre rige, på kun 600 år. Det er et udbryderrige fra Damosii – ikke grundet krig, men ledt af den spirituelle leder Sirkiir, der stadig leder riget. Grunden til dette opbrud er, at Sirooinas befolkning mener, at Pratusja blot er en nyere manifestation af ældre kræfter. Deres religiøse er druider og shamaner, men stadig med respekt for Pratusja. -Karakter fra Sirooina har ofte navne inspireret af navne fra Fantasy inspirations kilder om skovelvere


I Øhavet, der strækker sig en god del rundt om Sana, findes der også en del riger, her skal kun nævnes de største og mest kendte:


Tættest på Khares kyst ligger Tastia; - et rige af allierede østammer, der tror på havets og vindens ånder og guder. Fra handel med dem kan man få fat på nogle af de største ædelsten og perler, der er set i hele Praedia.


Lidt højere mod nord ligger Taihelm (Sted); - en række mindre østammer, der er gået i alliance for at holde fjender væk. Tidligere var de en del af Tastia, men efter mødet med andre folk og kulturer, har de forladt deres tidligere tro på shamanisme og heksetro til fordel for Valimo, Lynzia og Pratusja. De er også begyndt at udvikle morticistiske traditioner som en del af deres nye religioner. Der findes mange sørøvere iblandt dem, og det ses som et ærværdigt erhverv. De eksporterer mange varer, heraf de fleste stjålne, og mest rom og slaver.


Et stykke vest for Taihelm uden for Øhavet i Lons Vande ligger en koloni fra Bjergets Imperium (Sted). Herfra er Khare samt flere andre lande i Sana blevet plyndret og forsøgt besat. Selve Bjergets Imperium ligger langt mod vest på nabokontinentet Lonvalkill (Sted), hvor de har besejret og besat over en tredjedel af Lonvalkill, som siges at skulle være langt større end Sana. Sydøst for Tastia ligger Saqdamoiir, et havelverrige. Disse havelvere nedstammer fra skovelvere, der stod til søs og aldrig kom hjem. De lever det meste af deres liv ombord på skibe og går kun i land for at handle. Det var havelvere, der opdagede Onastaris på den anden side af Lonvalkill. -Karakter fra saqdamoiir har ofte navne inspireret af navne fra Fantasy inspirations kilder om skov eller højelvere


Sydvest for Tastia ligger Sul'vorsk, et ork rige, som blev grundlagt af en større gruppe flygtninge fra Ther'vorsk (Sted), der søgte en anden mening med livet end vold og død. Efter at have rejst så langt væk, de var i stand til, slog de sig ned på en række golde, ubeboede øer i bunden af Øhavet tæt på det Sydlige Ishav. De har med tiden taget Valimo, Pratusja og shamanisme til sig i stedet for den dæmontilbedelse, de forlod. Deres naboer var først skeptiske, men efter mange års nogenlunde fredelig sameksistens, er der opstået handel, kontakt og en begyndende forståelse. -Karakter fra Sul´vorsk har ofte navne inspireret af navne fra Fantasy inspirations kilder om orker


Vest for Sana ligger kontinentet Lonvalkill (Sted), der blev opdaget i år 915 af nordlændingen Lon Drakill, og der har været en større udvandring af folk, der søgte en ny begyndelse, frihed eller blot var opdagelseslystne. Dette kontinent er ikke helt optegnet endnu, idet der stadig er store områder, der er uudforskede.


For små 200 år siden, i år 1687, blev et nyt kontinent opdaget endnu længere mod vest af en elvisk ekspedition, og de døbte dette kontinent Onistaris. Endnu har kun to ekspeditioner påbegyndt en udforskning af dette kontinent. Ud fra de første opdagelser at dømme virker kontinentet meget stort.