Valimo (Religion)

Fra Praedia Wiki
Skift til: Navigation, Søgning

Generelt

Valimo.jpg

Etos

Drab, Forandring, Frihed, Hævn, List og Skæbne

Symbol

Fire orange pile pegende forskellige veje

Farve

Valimos hellige farve er orange

Om religionen

Valimo er nok den guddom, det har været sværest at få ind som en del af et velfungerende samfund, grundet hans tilbederes frie meninger og deres, ifølge mange andre, manglende respekt for samfundets love og normer. De første mange år efter samlingen af guderne, var præget af flere overfald og drab. Folk havde nemmere ved at acceptere Lynzia end Valimo, da Valimo var svær at blive klog på. Men med årene har hans tilbedere mere hæftet sig ved forandring, frihed, list og skæbne. Tilbedere af andre guddomme så pludselig, at Valimo var en vigtig brik, de ikke havde overvejet. De havde altid set ham som et forstyrrende element, men nu så de pludselig det vigtigste for hele Praedias befolkning, nemlig forandring, frihed og skæbne. Man var blevet fri for plagerne, for krigene og for sorgen. Praedia var i forandring, og det var verdenens skæbne.

Selvom Valimo er en tilladt guddom, står hans tilbedere af gammel vane, som han selv i skyggerne. Det er der, de føler sig mest hjemme, og de fleste er af den mening, at religion er en privat sag, så det er ikke noget, man prædiker og taler for meget om. Valimo er i hvert et hjørne, i hvert et åndedrag, og man kan sagtens mærke hans og hans tilbederes nærvær og mange respektere deres valg. Jo længere væk fra civilisationen man kommer, jo mere bliver der talt om Valimo i det åbne.

Ikke mange har mødt denne guddom, men man har hørt hans røst i sit indre. Den lokkende stemme, der fører til det lyssky, det er sådan de fleste kender ham. Nogle hævder sågar at have set en robeklædt mand drage rundt talende med sig selv. Man kan dog ikke sige med sikkerhed, om det er Valimo selv, eller blot en hjemløs tigger.

Bud

Hvis du kommer til en korsvej, vælg da din egen sti
Vælg dine kampe med omhu
Kræv ret over hvad skæbnen har givet dig
Forandringens vind bringer ny vinding
Alting er ikke hvad det udgiver sig for at være, brug det til din fordel
Bliver du berøvet din frihed, så kæmp imod
Din frihed kan betyde en anden mands liv
Frihedsberøvelse er en værre straf end døden
Alt hvad du mister skal du tage tifold igen

Trosbekendelse

Valimo herre
Dit væsen er kaos
Mit sind er frihed
Uden dig er verden dømt til lænker
Din forandring former min skæbne
Og din list giver os hævn over dem der krænker os
Dit bud skal føre min hånd og bringe mig frihed
For i din ånd er enhver sig selv nærmest